Főoldal

Regisztrálj és vegyél részt a versenyben pontozóként és/vagy versenyzőként! A részletekért kattints a "pályázat" menüpontra, vagy kérdezz és mi válaszolunk!
Töltsd fel a nevezett képeidet az oldalra és mind a zsűri, mind a nézők értékelni fogják azokat. Ajánld minden ismerősödnek az oldalt, ők is segíthetnek a pontozásban, vagy akár nevezhetnek is.
Nézd meg egyszer, vagy kísérd figyelemmel, milyen képekkel neveznek a versenyre, pontozz, szólj hozzá és szurkolj! Várunk itt és az eredményhirdetésen.
2018-ban is Instagram-kategória:
Blickpunkt - Selfie - Instagram (#blickpunkt18)
A részletek >>>


A Blickpunkt - Képek versenye a Zentrum rendezésében zajlik. Minden kérdéssel, ötlettel, meglátással fordulj hozzánk, regisztrálj az oldalon és minden fejleményről e-mailben értesítünk. Vegyél részt a pályázaton versenyzőként és/vagy pontozóként!
Indul a Blickpunkt 2018! - Fényképezzük le magunkat!

Támogatóink:
Német Nagykövetség Budapest
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Barátság folyóirat
Neue Zeitung
Unser Bildschirm (Magyar Televízió)
Treffpunkt am Vormittag (MR4)
Emberi Erőforrások Minisztériuma (NEMZ-KUL-18-0399)

Pályázat

Blickpunkt 2018 a Képek versenye
Egyetlen jól elkapott pillanatért 101 eurót fizetünk annak aki nevez, elküldi, szavaz és a legjobb a jelentkezők közül. Október 10-én indul az XI. Blickpunkt...

Hogyan vehetsz részt a Blickpunkt - Képek versenyén?
A Blickpunkt versenyre korhatár nélkül bárki nevezhet, aki rendelkezik három saját készítésű fényképpel, vagy elkészít minimum két saját képből és egy feliratból álló képeslapot, vagy felújít egy archív fotót. A képek témájának minden esetben a magyarországi német kisebbséggel kell kapcsolatosnak lennie.

2018-ban is indul az Instagram-kategória: Blickpunkt - Selfie - Instagram (#blickpunkt18) A részletek >>>


Határidők:

Nevezés és a képek feltöltése a rendszerbe: 2018. október 10-24. 8:00
Pontozási időszak: 2018. október 24. 8:00 - október 29. 8:00
Díjátadó és kiállítás: Műcsarnok (Budapest), 2018. november 17. (szombat), 14 óra

A feltételek címszavakban
- A képek témája minden esetben a magyarországi német nemzetiség
- Formátum: jpg!
- Fényképek - saját készítésű, 2-4 megapixel
- Képeslap - saját készítésű képek vagy saját tulajdonú felújított archív fotók, legalább kettőből montázs + egy felirat, 1772x1181 pixel = 2,09 megapixel = 15x10 cm (300 dpi)
- Archív fotó - saját tulajdonú vagy tulajdonos által engedélyezett 1950 előtti kép felújítása, 2-4 megapixel.
- Instagram - posztolj magyarországi német témájú selfie-t az Instagramra! A részletek >>>

Kiállítás és díjátadó
A díjakat 2018. november 17-én adjuk át a Műcsarnokban (Budapest, Hősök tere), ekkor mutatjuk be a képeket is.
Hozz magaddal fényképezőgépet, hogy megörökíthesd ezt a szép napot!

Díjak
Három alkotót fogunk díjazni, mindegyikük 101 euróval lesz gazdagabb, és további ajándékot is átvehetnek majd a rendezvényen.
A legjobb 12 képből készül a Blickpunkt 2019 falinaptár, amelybe a legszebbnek ítélt két képeslap bekerül mellékletként.
Az Instagram-kategória győztese külön nyereményben részesül. A részletek >>>

Különdíjak

Különdíjat ajánl fel a Zentrum, Barátság folyóirat és a Neue Zeitung hetilap is.

A nevezett alkotások láthatóak lesznek majd a Zentrum különböző internetes megjelenésein és nyomtatott kiadványain egyaránt. A versenyben résztvevők elfogadják, hogy a Zentrum ingyenesen használhatja a Blickpunktra nevezett alkotásaikat. Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van a nevezéssel vagy a versennyel kapcsolatban, jelezd nekünk!

Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van a nevezéssel vagy a versennyel kapcsolatban, jelezd nekünk!

Várjuk a képeidet és sok sikert kívánunk a versenyben!

a Zentrum.hu csapata


Szabályok

Blickpunkt 2018 a Képek versenye
Szabályok:

Nevezés és a képek feltöltése a rendszerbe
2018. október 10-24. 8:00
1. lépés - Regisztrálj az Alles.hu oldalon! - itt megteheted
Ha versenyzőként és/vagy szavazóként részt vettél az előző években a Blickpunkton: használd a már megadott felhasználónevedet és jelszavadat, azok még mindig érvényesek. Ha új versenyző és/vagy szavazó vagy: Azzal, hogy az alles.hu-n regisztrálsz, minden Zentrum.hu-s szolgáltatáshoz és minden további Zentrum.hu-s pályázathoz meglesz a felhasználóneved és jelszavad.

A regisztráció után e-mailben egy linket küldünk neked e-mailben, amellyel meg tudod erősíteni a regisztrációdat. Ezek után már be tudsz lépni az Alles.hu oldalról a saját Alles.hu-s felületedre.

Az Alles.hu oldaladon kitöltheted a profilodat és a Blickpunkt pályázatra is nevezhetsz.
Az adataidat nem tesszük közzé, de ha nyersz, akkor csak valós adatok alapján azonosíthatunk. Ha ezeket nem adtad meg, a pontozók nem ítélhetnek neked oda díjat.
Az Instagram-kategóriához nem kell regisztrálni! A részletek >>>

2. Kategóriák - Fénykép - képeslap - archív fotó

2.1 Fénykép
Tölts fel 1, 2 vagy 3 saját készítésű, a német kisebbséggel kapcsolatos képet. A képek felbontása minimum 2, maximum 4 megapixel kell, hogy legyen!

(1 megapixel= 1.048.576 pixel, tehát 2 megapixel= 2.097.152 pixel és 4 megapixel= 4.194.304 pixel. A legkönnyebben úgy állapíthatod meg, hogy a képed mérete megfelelő-e, hogyha a szélességét megszorzod a magasságával, pixelben. Ha van egy 1600x1200 pixeles képed, az 1.920.000 pixel, tehát kicsi. Viszont ha van egy 1440x1920 pixeles képed, akkor az 2.764.800 pixel, tehát jó.) Formátum: jpg

A feltöltéskor add meg a kép címét magyarul és németül. A leírás mezőben adj meg minél több információt a képről. Írd be, hogy pl. mikor, hol, milyen alkalomból készítetted, vagy miért tartod fontosnak megmutatni mindenkinek.
Ne nevezz más képével, mert minden fénykép függetlenül attól, hogy be van-e jelentve a jogvédő hivatalnak, szerzői jogvédelem alá esik, ezért ezt a lehető legszigorúbban vesszük. Ha ilyenre bukkanunk, az azonnali kizárással jár a versenyből!

2.2 Képeslap
Tölts fel 1, 2 vagy 3 saját készítésű képekből vagy saját magad által felújított saját tulajdonú archív képből álló, a magyarországi német kisebbséggel kapcsolatos saját készítésű képeslapot. A képeslap minimum két képből és egy feliratból álljon. Tehát a képekből készített montázsra írd rá a képeslap címét. Például ha faluképekből készítesz montázst, a képeslap címe a falu neve.

A képeslap 1772x1181 pixel = 2,09 megapixel = 15x10 cm (300 dpi), álló vagy fekvő. Formátum: jpg

A feltöltéskor add meg a kép címét magyarul és németül. A leírás mezőben adj meg minél több információt a képeslapról. Írd be, hogy pl. mikor, hol, milyen alkalomból készítetted, vagy miért tartod fontosnak megmutatni mindenkinek.

2.3 Archív kép
Nevezhetsz 1, 2 vagy 3 felújított archív fotóval. Fontos, hogy a nevezett kép a tied legyen, vagy engedélyt kapj a tulajdonosától, hogy részt vegyél vele a versenyben. 1950 előtt készült fotót válassz. Nem kell mást tenned, csak a régi fotót, ami már bizonyosan megkopott az évek során, úgy feljavítsd, hogy ismét régi fényében tündököljön. Tisztítsd le róla a szennyeződéseket, esetleges foltokat, tüntesd el a szakadásokat, sérüléseket. Érdemes olyan fotót választani, ami fénykorában jó fotónak számíthatott. Tehát a felújítás után elvárható, hogy élesek legyenek a kontúrok, felismerhetőek legyenek az arcok.

A képek felbontása minimum 2, maximum 4 megapixel kell, hogy legyen! Formátum: jpg

A feltöltéskor add meg a kép címét magyarul és németül. A leírás mezőben adj meg minél több információt a képről. Írd be, hogy pl. mikor, hol, milyen alkalomból készült, vagy miért tartod fontosnak megmutatni mindenkinek.

2.4. Blickpunkt az Instagramon
Magyarországi német témájú képeket kell a #blickpunkt18 hashtaggel az Instagramra posztolni. Részletek itt >>>

Pontozás és értékelés
2018. október 24. 8:00 - október 29. 8:00 A nevezési időszak lejártával valamennyi képet pontozhatod és értékelheted. Minden képre csak egyszer adhatod le az általad megítélt pontszámot, melynek értéke 2-10-ig terjedhet.
Valamennyi képhez leírhatod a véleményedet is. Dicséretet vagy építő jellegű kritikát mindenki szívesen fogad!

Mindenki pontozhat és véleményezhet, aki regisztrálja magát az Alles.hu oldalon! Hogy szavazataid érvényesek legyenek, pontozóként meg kell felelned az alábbi feltételeknek:
- a versenybe küldött képek legalább 25%-ára szavaznod kell (ne csak az ismerősökre adj le szavazatokat)
- a leadott szavazataid átlaga el kell érje az 5,1 átlagpontot (ezzel a lepontozásokat szeretnénk elkerülni).
Az egyes kategóriákban a pontozók által legjobbnak ítélt 10-10 fotót, képeslapot és felújított archív képet egy zsűri értékeli és eldönti, hogy kié legyen a kategória díja.

Az Instagram-kategóriába nevezett képek nem kerülnek pontozásra, a nyertesről a Zentrum csapata dönt.

Blickpunkt kiállítás és díjátadó:
2018. november 17-én 14 órakor a Műcsarnokban
(Budapest, Hősök tere)
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés ingyenes.Képek

Képnézegetés - szavazás
Pontozd a képeket, alakítsd a végeredményt a saját ízlésed szerint!
A képek nézegetése a versenyzők felhasználóneve szerint
A-Z-ig
Z-A-ig

A képek nézegetése a feltöltés dátuma szerint
növekvő sorrend
csökkenő sorrend

Egy versenyző megkeresése